Cactus comp., dråber

Varenummer: 2832

Cactus comp. er et håndpotenseret homøopatisk lægemiddel, som indeholder aktivstoffer i stærkt fortyndet og bearbejdet form.

Cactus comp. er i restordre på ubestemt tid:
Hos Allergica forsøger vi altid at anvende så friske og naturlige ingredienser som muligt. Vi høster selv de råvarer i den danske natur, vi kan komme til; men nogle planter er blevet meget sjældne i Danmark, så vi må få dem hjem som udtræk fra udlandet; og det gælder også Arnica (Arnica montana) eller på dansk, Guldblomme eller Volverlej.
I naturen findes Arnica på fugtige enge og findes især i bjergrige egne. Arnica er meget svær at dyrke og skal høstes i forsommeren, hvor den står i fuldt flor; og det har i år vist sig at være et problem. Til råvaren, Arnica montana ex planta tota, skal man høste hele planten med blomst, stængel blade og rod. Og selvom vi kun anvender ganske små mængder til vores homøopatiske lægemidler, har det indtil nu været umuligt at opdrive.
Produktionsafdelingen arbejder naturligvis på højtryk for at finde en leverandør, som kan skaffe Arnica i en god – og lægemiddelgodkendt – kvalitet. Men i mellemtiden vil en række midler, som indeholder råvaren, Arnica montana ex planta tota, være i restordre. Det gælder bl.a. Cactus comp.
Du kan nedenfor registrere din e-mailadresse og få besked, så snart Cactus comp. er tilbage i shoppen igen.

Yderligere info

Virksomme stoffer

Guldblomme (Volverlej) (Arnica montana ex planta tota) D6
Magnesiumhydrogenfosfat (Magnesium phosphoricum) D6
Nattens dronning (Selenicereus grandiflorus (Cactus)) D4

Øvrige indholdsstoffer

Vand og Ethanol (sprit)
50 ml Cactus comp. indeholder ethanol 20 % V/V.

Vejledende dosering

Voksne: 10 dråber 3 x dagligt
Børn: Anvendes ikke til børn

Akut dosering

Voksne: 50 dråber i et glas vand, som drikkes slurkvist over ½ time, eller 10 dråber hver ½ time dagen igennem indtil mærkbar forandring indtræder.

Særlige forholdsregler

Se under virkning og førstegangsforværring

Brug af anden medicin

Midlet kan kombineres med almindelig kemisk medicin.

Graviditet og amning

Midlet kan indtages under graviditet og amning.

Virkning og førstegangsforværring

Indtagelse af homøopatiske lægemidler kan i starten udløse symptomforværring.
Denne forværring er velkendt og velbeskrevet og kaldes en førstegangsforværring.
Den er et udtryk for, at lægemidlet har aktiveret en helbredelsesproces i kroppen, og at kroppen forsøger at skille sig af med sygdommen.
Ved tegn på kraftig førsteforværring bør indtagelsen af lægemidlet stoppes i 1-2 dage, eller indtil forværringen er aftaget helt.
Derefter påbegyndes behandling igen, dog med nedsat dosering og langsom optrapning.

Pligttekst

Homøopatisk lægemiddel uden godkendte terapeutiske indikationer. Konsulter en læge, hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af lægemidlet.

Andre produkter