Mindeord over Peer Bach Boesen

Mindeord
Det er med stor sorg vi i Allergica har modtaget meddelelse om at Allergicas grundlægger, Peer Bach Boesen, er gået bort natten mellem fredag og lørdag d. 13/5 efter længere tids sygdom.
Peer Bach Boesen viede hele sit liv og brugte al sin livskraft på at hjælpe sine medmennesker. Dette udmøntede sig bl.a. i hans klinik, Urtica Klinikken, i Silkeborg, hvor han som heilpraktiker har hjulpet i tusindvis af mennesker – mange silkeborgensere kender Peer Bach Boesen, fordi de med hans hjælp er blevet deres helbredsproblemer kvit. I 1984 grundlagde han lægemiddelvirksomheden, Allergica A/S.
Peer var en sand visionær og iværksætter. Allerede som ung blev han kendt i byen som ”Peer Gulerod”, fordi han dyrkede biodynamiske grønsager, som bestemt ikke var helt almindeligt dengang. Han led som barn og ung af flere helbredsproblemer; og da han blev hjulpet af en heilpraktiker i Tyskland, var hans livsbane lagt fast: Han ville arbejde med homøopati efter antroposofiske forskrifter givet af Rudolf Steiner.
Peer besad et enormt mod. Han blev uddannet til Heilpraktiker og studerede antroposofisk lægekunst i Tyskland og vendte tilbage og startede ”Urtica-klinikken”; og han har fortalt, hvordan han gik frisk til opgaven ”uden rigtigt at vide noget om, hvad folk fejlede, og hvad han skulle gøre ved det”; men svaret kom altid til ham i rette tid. Og når han mødte en vanskelig problemstilling i sin klinik, som han ikke kunne finde et middel til, ja så gik han straks i gang med at søge løsninger på problemet – og endte med at lave lægemidlet selv! Dette afstedkom – naturligvis skal man desværre tilføje – at han fik problemer med diverse myndigheder, som ikke kunne acceptere denne ”friske” tilgang. Men Peer stod fast og igennem tiden udviklede han mange af de homøopatiske lægemidler, som Allergica A/S producerer den dag i dag. Du kan her høre Peer selv fortælle om udviklingen af mange af hans lægemidler – og også mange af de morsomme anekdoter, der knytter sig til.
Peer var et helt igennem hjælpsomt og generøst menneske. Hans dør stod altid åben og han hjalp gerne, hvor han kunne. Det afsløres også, når du lytter til podcastene: Hans stemmes varme glød og de pudsige tildragelser, han fortæller om, vidner om et menneske, som levede med hjertet for sine medmennesker. Der findes ikke tal på alle de mennesker – alene i Silkeborg og omegn – som han har hjulpet. Nogle gange helt tilfældigt og spontant.
Rigtig mange læsere her vil kende Peer som en fremragende formidler. Ved siden af sit virke i klinikken og som leder af Allergica holdt han også utallige foredrag, underviste studerende på behandler-uddannelser og skrev flere bøger. Peer Bach Boesen var i stand til at formulere sig klart og tydeligt, så han gjorde vanskelige antroposofiske tekster tilgængelige og lettere at forstå. Hans bog, ”Lægekunst for Krop, Sjæl og Ånd”, er blevet en fast grundbog på mange uddannelser og ligger hos mange behandlere rundt omkring i landet. Desuden har han skrevet ”Allergi – årsager og behandling antroposofisk set””Mineraler og Cellesalte – antroposofisk belyst””Metalterapi” og ”Når Afrodite kommer ud af balance”.
Til daglig var han igennem årene en afholdt leder i Allergica A/S på Hagemannsvej i Silkeborg. Han havde stor humor og var en rigtig spøgefugl, som nød at fortælle vittigheder og krydre arbejdsdagen med ”practical jokes”. Som tiden gik og firmaet voksede sig større kunne Peer trække sig mere og mere tilbage fra den daglige drift. Han forblev aktiv i bestyrelsen og nød at kigge ind og få en sludder med medarbejderne; og i løbet af de sidste 5-7 år lykkedes det ham på den måde at ”give faklen videre” og fremtidssikre sit firma.
Da Peer fyldte 70 år, blev det fejret med en festlig dag på Hagemannsvej, hvor det samtidigt blev fejret, at Allergica havde udvidet og købt naboejendommen, Hagemannsvej 13. Peer blev ved den lejlighed fejret af ansatte, bestyrelseskolleger, kunder og behandler-kolleger og hyldet for sit kæmpe virke. Det var en dejlig dag, som han nød i fulde drag. Han kunne her læne sig tilbage og nyde synet af frugten af sit arbejde: Sit stadigt voksende og lyslevende livsværk.
Peer vil blive savnet. Han efterlader et stort tomrum; og vi, der går i hans fodspor, kan aldrig komme helt til at fylde dem ud. Peer var en éner! En utrættelig idealist, som berigede utallige menneskers liv med inspiration, indsigt og et bedre helbred. Den største gave, man kan give!
Æret være Peer Bach Boesens minde!
Bisættelsen finder sted onsdag d. 17/5 kl. 13 fra Vestre Kapel, Vestergade 100, 8600 Silkeborg
Allergica holder i samme anledning lukket fra kl. 12 d. 17/5 2023