Baggrund

Klik på spørgsmålene herunder for at folde svarene ud.

Ordet homøopati stammer fra det græske ord Homoios, der betyder lignende og pathos, der betyder lidelse, tilsammen bliver det "lignende lidelse".
Inden for homøopati arbejder man med stærkt fortyndede opløsninger typisk fra 1/10.000 til 1/1.000.000 eller endnu højere.
De homøopatiske principper er enkle og kan beskrives med Samuel Hahnemanns læresætning “similia similibus curentur”. Det oversættes bedst til dansk med “lignende helbreder lignende”. Små doser af et stof kan kurere selvsamme symptomer, som stoffet i store doser frembringer.Homøopati er en helhedsbehandling. Man behandler ikke sygdommens symptomer, men dens årsag; ikke sygdommen, men patienten.

Antroposofiske lægemidler er homøopatiske lægemidler, fremstillet efter Rudolf Steiners anvisninger. Det er nye metoder, der bygger på en større forståelse af sammenhængen mellem mennesket og naturprocesserne og derved forstærker lægemidlernes virkning.

 

Antroposofisk homøopati adskiller sig fra den klassiske homøopati bl.a. ved brugen af kombinationspræparater, hvor man kombinerer flere stoffer i det samme middel. Metoden, man fremstiller de antroposofiske lægemidler efter, er også lidt anderledes og mere omstændelig.

Vi ville ønske, at vi måtte fortælle dig det, men vi er underlagt lovgivningen for markedsføring af lægemidler, hvilket betyder, at vi ikke må skrive, hvilke midler du kan tage til hvilke ubalancer og omvendt.  Den information kan du få i en helsekostbutik og hos en behandler.